Travel Tips : Ontdek Noord- en Noord-Oost Thailand met De Kleine Olifant

Ontdek Noord- en Noord-Oost Thailand met De Kleine Olifant

Wil je graag gaan reizen in het prachtige Thailand? Op jezelf of met vrienden of met familie? En wil ook je graag wat meer zien dan de bekende hoogtepunten van Thailand? Maar heb je weinig tijd om zelf alles uit te zoeken? Ik woon al meer als 15 jaar in Thailand en reis veel in Thailand, Laos en Cambodja. Maar mijn passie ligt vooral in Noord- en Noord-Oost Thailand. Dat laatste wordt ook wel de Isaan genoemd.

Natuurlijk zijn Chiang Mai en Chiang Rai de bekende plaatsen in het hoge noorden van Thailand, gelegen in de bergen en grenzend aan Myanmar (Burma) en Laos. Maar wil je echt van de gebaande wegen af? Denk dan eens aan Nan provincie, het oostelijke deel van Noord-Thailand. Met prachtige Nationale Parken, eeuwen oude tempels, cultuur en heerlijke rust. En nog steeds weinig buitenlands toerisme.

En natuurlijk heeft iedereen wel gehoord van Noord-Oost Thailand en de prachtige eeuwenoude Khmer tempels "Phimai" en "Phanom Rung". Of het oudste National Park "Khao Yai" waar nog wilde olifanten leven. Maar het meer noordelijke gedeelte van Noord-Oost Thailand heeft ook prachtige natuur, vergeten dorpjes en eeuwen oude Khmer tempels die nauwelijks bezocht worden. Wat dacht je van een toch langs de machtige Mekong Rivier die de grens is tussen Laos en Thailand? Of Loei provincie met Nationale Parken als "Phu Luang" en "Phu Hin Rong Khla",  oude tempels en een meer om op een bamboo raft te lunchen? Allemaal plaatsen waar gelukkig nog nauwelijks toerisme komt. Beklim een tempel op een berg, ontbijt aan de Mekong Rivier, bezoek de Indo-China markt.

Interesse? Neem dan contact met mij op via Contact me (zie rechts boven) en vertel mij waar je van houdt en wat je wilt zien. En ik kan je helpen een prachtige reis samen te stellen of samen te maken. Of dat nou een dag-tocht is of meerder daagse reis vanaf Noord-Oost Thailand naar Chiang Rai of Chiang Mai. Ik kan je het onbekende Thailand laten ervaren en zien, waar gelukkig nog weinig toerisme komt.

Popular posts from this blog

A fighting mountain beetle as welcome sign in Pua

Staying at Pha Tang Meihua Resort at Doi Pha Tang in North Thailand

An early morning in Pua

Monk TukTuk in Khorat

Sunset near Doi Pha Tang in North Thailand

On the motorbike to Nanthaburi National Park in Nan

Starting our own homestay

A temple party in Pua

Tai Lue OTOP shop in Pua